Obrim una nova botiga d’articles de segona mà al barri de Vilamirosa de Manlleu

PerEli Pinyol

Obrim una nova botiga d’articles de segona mà al barri de Vilamirosa de Manlleu

La Fundació Areté ha obert les portes aquest dimecres d’una nova botiga d’articles de segona mà al carrer d’Arndald de Corcó, 69, xamfrà carrer Vilamirosa, de Manlleu.

Aquesta és la segona botiga d’articles de segona mà d’Areté, que se suma a la del carrer del Remei de Vic i a la nau-taller que la fundació té a Tona i on també s’hi venen articles, però en hores convingudes. Com en els altres espais, a Manlleu s’hi vendran mobles, parament de la llar, articles de decoració, mobiliari infantil, bicicletes, llibres i altres productes de segona mà.

La presentació als mitjans va tenir lloc dimarts a la tarda i va comptar amb les intervencions de la gerent d’Areté, Mercè Generó; del president d’Areté, Gerard Sancho; del director de l’Agència de Residus de Catalunya (SRC), Isaac Peraire; i de l’alcalde de Manlleu, Arnau Rovira.

Us deixem alguns enllaços:

La Fundació Areté obre la segona botiga d’articles reciclats a Osona (viaempresa.cat)

Areté inaugura una nova botiga d’articles de segona mà a Manlleu (naciodigital.cat)

Elter, el portal d’Osona – Obre a Manlleu una botiga d’articles de segona mà gestionada per la Fundació Areté

Segons Gerard Sancho, “es tracta d’articles únics i singulars provinents de la recollida que Areté Reutilitza fa a domicili, de donacions directes de la ciutadania a Areté o que ens arriben través dels convenis amb les deixalleries de la Mancomunitat La Plana i de Manlleu. Des d’Areté els preparem per a la seva reutilització i venda, allargant la seva vida útil i afavorint, així, l’economia circular”.

Amb aquest projecte, “volem promoure un consum més responsable a través de la compra d’objectes amb valor social, sostenible, de proximitat i de qualitat. I sensibilitzar a la ciutadania vers la reutilització com a model de consum sostenible i responsable”, en paraules de Sancho.

Segons Mercè Generó, l’altre gran objectiu és donar oportunitats laborals a les persones amb problemes de salut mental i dificultats per inserir-se al mercat laboral. Gràcies a l’obertura de la nova botiga, Areté ha contractat a tres persones de Manlleu”. De moment “tenim les botigues de Vic, Manlleu i la nau taller de Tona i no descartem que en un futur, també puguem ser al Lluçanès. Volem ocupar les persones en el seu propi territori”, va explicar Generó.

L’obertura de la nova botiga compta amb el suport de l’Agència de Residus deCatalunya (ARC), a través de la convocatòria d’ajudes a projectes de prevenció i preparació per a la reutilització 2022.

El director d’ARC,  Isaac Perarie, va explicar que“les nostres ajudes a projectes de prevenció i preparació per a la reutilització estan obertes a nous projectes que vulguin sumar en aquest compromís amb la sostenibilitat, i també amb la creació d’oportunitats i la inclusió social.”

“La reutilització és més que una simple pràctica; és un principi que pot transformar la manera en què vivim i consumim. Avui, en obrir les portes d’AretéSegonaMà, estem promocionant un consum més conscient, més responsable. Estem donant una nova vida als objectes, fent-los passar de mans en mans amb un propòsit renovat.”, segons Peraire.

Finalment, l’alcalde de Manlleu. Arnau Rovira, va destacar que “Sempre és una bona notícia l’obertura de nova activitat comercial al nostre municipi”.

En aquest cas, “l’establiment té un valor afegit, l’entitat promotora és Areté, entitat amb qui des de l’ajuntament col·laborem assíduament i que dona oportunitats laborals a persones amb problemes de salut mental”.

Comparteix:

Quant a l'autor

Eli Pinyol administrator