Col·laborem en el seguiment de caixes niu al Puig dels Jueus de Vic

PerEli Pinyol

Col·laborem en el seguiment de caixes niu al Puig dels Jueus de Vic

El passat 24 abril vam col·laborar amb l’Ajuntament de Vic en el manteniment i supervisió de les caixes niu que vam instal·lar el 2021 al Puig dels Jueus de Vic, en el marc del projecte Urbact.

En aquest primer seguiment del 2023, hem trobat 16 caixes ocupades amb nius de mallerenga blava, carbonera, pardal comú i pardal xarrec. Hi hem trobat un total de 39 ous i els primers polls de mallerenga carbonera. En algunes caixes, hi havia nius a mig construir i d’altres d’acabats, però encara sense la posta. 

En el seguiment del 2022, vam trobar 17 de les 27 caixes col·locades ocupades, 14 de les quals en què va prosperar la cria, 7 caixes utilitzades per mallerenga carbonera, 2 caixes utilitzades per mallerenga blava, 5 caixes utilitzades per pardal xarrec i 3 més utilitzades per pardal comú.

La instal·lació de caixes niu es va fer en el marc del projecte Urbact, un programa de Cooperació Territorial Europea finançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) que té per objectiu millorar la salut de les ciutats.

Ous de mallerenga carbonera i blava i pardal
Polls de mallerenga carbonera
Una de les caixes niu inspeccionades
Comparteix:

Quant a l'autor

Eli Pinyol administrator