El Mercat Social de la Reutilització Ressò torna a Vic aquest juliol!

PerEli Pinyol

El Mercat Social de la Reutilització Ressò torna a Vic aquest juliol!

El Ressò, el Mercat Social de la Reutilització, ha tornat a obrir les portes aquest a l’Orfeó de Vic fins el 21 de juliol. La xerrada «És possible el consum conscient?», del doctor en psicologia del consum Albert Vinyals, va servir aquest dilluns per inaugurar l’espai. Després de la xerrada, es va obrir debat amb representants del Ressò i de Residu Zero Osona.  

Com en les tres primeres edicions, el mercat l’impulsen cinc entitats socials d’Osona: la Fundació Areté, l’Associació Ashes, l’Associació Tapís, la cooperativa La Fera Ferotge i la Fundació Trueta. Hi col·laboren l’Ajuntament de Vic, l’Agència de Residus de Catalunya, Creacció i la Mancomunitat La Plana. 

Ressò és una botiga temporal on es poden trobar productes reutilitzats, de segona mà i restaurats des de les entitats impulsores del projecte, amb l’objectiu d’ajudar a la inserció sociolaboral de persones de col·lectius vulnerables. Per tant, es tracta d’un projecte amb impacte social i ambiental positiu. El Ressò busca cuidar el planeta i cuidar les persones, i ho fa donant una segona vida als objectes en un projecte innovador que, més enllà de les implicacions socials que té, fa visible la reutilització com una alternativa de consum sostenible i responsable i d’economia circular.

Com en la resta d’edicions, s’hi poden trobar des de mobles, roba i calçat a objectes de decoració i parament de la llar, passant per llibres i discos, bicicletes, joguines o objectes infantils, tot reutilitzat, i també articles fets a partir de materials reciclats. La singularitat del projecte és que incorpora persones de col·lectius vulnerables oferint-los oportunitats d’inserció laboral; que aporta valor, crea riquesa i promou l’economia circular i el consum responsable.

I també com en la resta d’edicions del Ressò, tindrà diferents actes paral·lels, com l’espai d’autoreparació de petits electrodomèstics La Renova, el cinefòrum amb la pel·lícula Israelism i un taller de reparació de roba.  

Comparteix:

Quant a l'autor

Eli Pinyol administrator