Iniciem el projecte de restauració de marges agrícoles a la finca Penedes de Taradell

PerEli Pinyol

Iniciem el projecte de restauració de marges agrícoles a la finca Penedes de Taradell

Aquests dies, el Grup de Naturalistes d’Osona_ ICHN i Areté hem iniciat el projecte de restauració de marges agrícoles que podem realitzar gràcies a una subvenció de 10.800 euros que ens ha atorgat la Fundació “la Caixa”, a través de CaixaBank. Els treballs s’han iniciat a la finca Penedes, ubicada entre Taradell i Santa Eugènia de Berga, propietat de l’expilot de motociclisme, Àlex Crivillé,

S’hi planten espècies arbustives i arbòries autòctones, amb l’objectiu de millorar la biodiversitat de la zona i protegir les espècies de fauna i flora amenaçades. Els treballs els portem a terme des d’Areté, amb l’objectiu d’afavorir la inserció laboral a través del CET.

Aquesta és una de les primeres finques on s’està treballant, però en total, el projecte preveu actuar en una superfície de 3.200 metres quadrats de marges agrícoles al sud de la plana de Vic. Es plantaran al voltant de 2.400 arbres i arbustos. Els resultats, però, no es començaran a veure fins d’aquí a tres o quatre anys. Fins llavors, a les zones on s’actuïi s’hi aniran fent tasques de conservació.

La conservació dels marges agrícoles amb espècies arbustives i arbòries autòctones productores de fruits, com ara aranyoner, roure, saüc, olivereta i sanguinyol, entre d’altres, afavoreix el refugi, la nidificació i l’alimentació d’una gran diversitat de fauna, i alhora fa de connector biològic, ajudant també a la conservació d’un paisatge mosaic agroforestal.

En Toni i en Jaume, d’Areté, plantant els protectors de les plantes.

El 9 Nou i El 9 TV, van venir a conèixer el projecte:

En aquesta imatge, entrevistant a l’Àlex Crivillé, propietari de la finca.

Vegeu el reportatge d’El 9 TV

Comparteix:

Quant a l'autor

Eli Pinyol administrator