Joves del Programa de Formació i Inserció de La Mancomunitat La Plana col·laboren en el projecte de restauració de marges agrícoles

PerEli Pinyol

Joves del Programa de Formació i Inserció de La Mancomunitat La Plana col·laboren en el projecte de restauració de marges agrícoles

Un grup de joves que està cursant el Programa de Formació i Inserció (PFI) de la Mancomunitat La Plana, l’IES de Tona i l’Associació Estella Montseny, va col·laborar ahir de forma voluntària en el projecte de restauració de marges agrícoles, que el Grup de Naturalistes d’Osona-ICHN i Areté estem realitzant al sud de la Plana de Vic.

El grup de joves està cursant la modalitat auxiliar d’activitats forestals, per la qual cosa, poder realitzar aquesta col·laboració puntual ha estat una bona oportunitat per a fer pràctiques en el mateix entorn.

Ahir, els treballs de restauració i plantació de plantes autòctones es van portar a terme a la finca Paracolls de Malla. Es van fer dos grups segons les tasques a desenvolupar: un va desbrossar un dels marges per preparar l’espai de plantació i el segon es va a dedicar a plantar, posant els discs de fibra de coco i els protectors. Després d’una pausa, els dos grups van intercanviar les tasques.

El projecte de restauració de marges agrícoles en diferents finques de la Plana de Vic, que estem desenvolupant des del setembre de 2023 gràcies al suport de Fundació “la Caixa”, té per objectiu la millora de la biodiversitat, protegint les espècies de fauna i flora amenaçades; i la inserció laboral de persones amb problemes de salut mental i/o addiccions.

Us deixem un recull d’imatges de l’activitat realitzades pel GNO-ICHN.

Explicació del projecte a l’alumnat. FOTO GNO-ICHN
Alumnes desbrossant un dels marges per preparar l’espai de plantació. FOTO GNO-ICHN
Un dels alumnes posant els protectors. FOTO GNO-ICHN
Més alumnes col·locant els discs de fibra de coco i els protectors. FOTO GNO-ICHN
Comparteix:

Quant a l'autor

Eli Pinyol administrator