Les taules de cultiu d’Areté, en un documental sobre Gaspar Caballero de Segovia

PerArete

Les taules de cultiu d’Areté, en un documental sobre Gaspar Caballero de Segovia

Els horts d’Osonament i les taules de cultiu o pasteres que fabriquem al CET Areté, sortiran a un documental que s’està realitzant sobre la figura del conegut Gaspar Caballero de Segovia, expert en agricultura ecològica i ideòleg del mètode que porta el seu nom.

La setmana passada, la productora que està elaborant el documental va gravar imatges del procés de fabricació de les taules de cultiu a la fusteria de Tona del CET Areté. Areté és l’única empresa d’economia social de l’estat que fabrica i comercialitza les pasteres, dissenyades pel mateix Gaspar i adaptades al seu mètode.

La productora també va gravar imatges dels horts d’Osonament. Es tracta de 24 parcel·les o “parades en crestall” on es treballa el sistema de cultiu d’aquest agricultor mallorquí. D’aquesta manera, les parcel·les es divideixen en sis espais de quatre horts, per poder fer les rotacions de cultius que marca aquest mètode. L’objectiu és aprofitar els recursos i avantatges que la cura i manteniment dels horts pot tenir des de la perspectiva d’un procés d’inserció laboral. Els participants d’aquest taller són, majoritàriament, persones usuàries del Servei Prelaboral d’Osonament.

El documental també mostrarà els testimonis del professional d’Osonament, Toni Canadell, qui coordina tota l’àrea de jardineria i horticultura de l’entitat i de l’educador ambiental osonenc David Segalés, qui va posar en contacte a Gaspar Caballero de Segovia amb Areté, fet que va permetre poder començar a fabricar les pasteres o taules de cultiu adaptades al seu mètode.

Comparteix:

Quant a l'autor

Arete administrator