El projecte de restauració de marges agrícoles que fem amb el GNO, a Catalunya Ràdio

PerEli Pinyol

El projecte de restauració de marges agrícoles que fem amb el GNO, a Catalunya Ràdio

El Grup de Naturalistes d’Osona-ICHN i Areté hem restaurat una superfície de 4.200 m2 de marges agrícoles de sis finques del sud de la plana de Vic, plantant 2.400 unitats d’arbres i arbustos autòctons. Aquest projecte, que es preveu que tingui continuïtat, ha tingut ressò en diversos mitjans, com l’Agència Catalana de Notícies o Catalunya Ràdio.

NOTÍCIA CATALUNYA RÀDIO

El projecte ha tingut una durada de 6 mesos i s’ha pogut portar a terme gràcies a Fundació “la Caixa”, que hi ha aportat 10.800 euros a través de Caixabank.

Concretament, s’han plantat aranyoners, roures, saücs, oliveretes o sanguinyols, entre d’altres. Això afavoreix el refugi, la nidificació i l’alimentació d’una gran diversitat de fauna, a la vegada que fa de connector biològic . A més, també ajuda a la conservació d’un paisatge mosaic agroforestal.

La intervenció ha inclòs la identificació de les finques agrícoles i el contacte amb la propietat; els treballs de restauració i el pla de manteniment. Els treballs han estat realitzats per persones contractades per Areté. Un d’ells és en Pau, diagnosticat amb ansietat generalitzada, qui explica que en el seu cas, treballar a l’aire lliure l’està ajudant a “rebaixar” els nivells d’ansietat i sentir-se molt millor en el seu dia a dia. 

Ressò als mitjans:

NOTÍCIA CATALUNYA RÀDIO (a partir del minut 41)

NACIÓ DIGITAL

CANAL TARONJA (Destacar que s’ha actuat en 2.400 metres quadrats de marges agrícoles, i no en 2.400 hectàrees com informa erròniament la notícia)

DIARI DE GIRONA

Entrevista al repersentant del GNO, Carles Martorell
Entrevista al responsable de Medi Ambient d’Areté, Jordi Codina.
Comparteix:

Quant a l'autor

Eli Pinyol administrator