La Mancomunitat La Plana i Areté reutilitzem 24 tones de productes en 14 mesos

PerEli Pinyol

La Mancomunitat La Plana i Areté reutilitzem 24 tones de productes en 14 mesos

Si encara em queda vida… Reutilitza’m és un projecte de reutilització de mobles i altres objectes de la llar impulsat el mes de maig del 2022 per la Mancomunitat La Plana i la Fundació Areté. Té l’objectiu d’allargar la vida útil d’objectes per reduir la generació de residus i fomentar la reutilització. Des de que es va posar en funcionament fins a juny de 2023, s’han reutilitzat 24 tones de productes.

Per a fer-ho possible, s’ha establert un nou circuit de funcionament a la deixalleria de la Mancomunitat per prioritzar la reutilització dels objectes que hi arriben. A més, gràcies al conveni establert amb la Fundació Areté, s’ofereix un servei de recollida a domicili per aquells objectes que tenen potencial per a reutilitzats. L’acció s’ha pogut portar a terme gràcies al suport de l’Agència de Residus de Catalunya que hi ha destinat un 70.000 euros. Finalment, també hi ha donacions que la ciutadania fa directament a Areté.

Des de maig de 2022 a juny de 2023 s’han reutilitzat un total de 24 tones de productes: 4.155 kg d’objectes provenen de la deixalleria de la Mancomunitat, 18.044,09 kg provinents del servei de recollida a domicili Areté Reutilitza i 1.588,23 kg provinents de donacions.

Els productes recollits, es condicionen i es posen a la venda a les botigues AretéSegonaMà.

VEURE NOTÍCIA EL 9TV

Els objectes recollits es venen a les botigues AretéSegonaMà
Interior de la botiga AretéSegonaMà del carrer del Remei, 64 de Vic.
Comparteix:

Quant a l'autor

Eli Pinyol administrator