Areté recull 42.207 kg d’objectes per reutilitzar el 2023, un 68% més que l’any anterior

PerEli Pinyol

Areté recull 42.207 kg d’objectes per reutilitzar el 2023, un 68% més que l’any anterior

La Fundació Areté ha recollit un total de 42.207 Kg d’objectes destinats a la seva reutilització a través del servei Areté Reutilitza. Aquesta quantitat suposa un increment del 68% respecte l’any anterior i s’estima que les emissions evitades han estat de 41.400 Kg de CO2 .

L’equip d’Areté ha realitzat un total de 265 serveis de recollida d’objectes a domicili en 29 municipis de la comarca d’Osona. També s’han rebut 614 donacions directes a les botigues AretéSegonaMà, i s’han recollit objectes amb potencial de reutilització a la deixalleria de la Mancomunitat La Plana i a la deixalleria de Manlleu.

Aquests objectes, una vegada condicionats i restaurats, es venen a les botigues AretéSegonaMà, a Tona i a Vic.

Amb la recollida a domicili, es prioritza un model innovador que fomenta la reutilització per sobre d’altres vies de gestió de residus, afavorint així l’economia circular. La ciutadania disposa d’un servei d’atenció telefònica (621230714) on pot fer la petició de recollida dels objectes, que poden ser mobles, parament de la llar, bicicletes, llibres, mobiliari infantil i altres articles de la llar.

A més d’ allargar la vida útil dels objectes, Areté Reutilitza té per objectiu potenciar la inserció laboral de persones amb problemes de salut mental i /o addiccions.

Comparteix:

Quant a l'autor

Eli Pinyol administrator