Sant Tomàs i Osonament donem continuïtat al taller de bates del pavelló de Gurb per als sanitaris del CHV

PerArete

Sant Tomàs i Osonament donem continuïtat al taller de bates del pavelló de Gurb per als sanitaris del CHV

Sant Tomàs i Osonament, a través dels seus centres especials de treball Tac Osona i CET Areté, estan donant continuïtat a la iniciativa de confecció de bates de plàstic termosegellades

que es va iniciar l’abril passat al pavelló de Gurb, en plena pandèmia de la COVID-19, per subministrar material al CHV.

En concret, l’encàrrec de l’hospital que s’està atenent és de 20.000 unitats, i s’acabarà de lliurar a finals d’octubre perquè puguin tenir un estoc de seguretat per atendre possibles rebrots de la pandèmia.

Les bates que es confeccionen són d’un sol ús i es posen sobre els equips de protecció homologats del personal sanitari. Els processos que es fan tant a Sant Tomàs com a Osonament són tallar la bobina, modificar el plegat del plàstic i tallar-lo a partir del patró, segellar les bates, confeccionar-les, plegar-les i embossar-les. Les màquines de termosegellat que s’utilitzen són cedides per Casa Tarradellas. 

D’altra banda, s’està valorant la possibilitat que des d’AdfoCET es pugui donar cobertura a les necessitats de gorros reutilitzables un cop definit un perfil de material i disseny adient als requeriments del CHV. Durant els mesos passats, l’hospital va rebre gorros de diferents característiques entregats de forma altruista per diverses entitats i que coexisteixen amb els usats habitualment d’un sol ús.

D’aquesta manera, Sant Tomàs, Osonament i ADFO s’estan coordinant amb un doble objectiu: ajudar als centres sanitaris a fer front a la pandèmia i donar  igualtat d’oportunitats a les persones amb discapacitat intel·lectual, trastorns de salut mental i discapacitat física que treballen en els centres especials de treball d’aquestes entitats i que algunes es trobaven en procés d’ERTO.

Sant Tomàs i Osonament ja van col·laborar en la confecció de bates al pavelló de Gurb, a través de persones que van ajudar de forma voluntària a aquesta iniciativa de Casa Tarradellas, l’Ajuntament de Gurb i el Consell Comarcal d’Osona, a la qual s’hi van sumar altres ajuntaments, la Mancomunitat la Plana, entitats socials i persones voluntàries a títol individual.  Mentre que ADFO va col·laborar de forma més intensa a la que fa habitualment en el transport i distribució de materials sanitaris vinculats a les necessitats del moment pel CHV. 

Comparteix:

Quant a l'autor

Arete administrator