Un camp d’espígol amb valor social, ambiental i cultural

PerAreté

Un camp d’espígol amb valor social, ambiental i cultural

Des de finals de maig, l’esplanada de davant de l’edifici d’Osonament, de l’Ajuntament de Vic, s’ha convertit en un camp d’espígol perquè el consistori en pugui fer ús durant la Festa Major. A petició de l’Ajuntament, Osonament, a través d’Areté, va presentar una proposta pel disseny, execució i manteniment d’aquest espai, donant-li valor social, cultural i ambiental.

L’espígol és un element rellevant dels actes culturals de la Festa Major, amb la tradicional lectura del vers de l’espígol el dia de Sant Miquel del Sants, i amb el carrer Sant Miquel omplert d’espígol, un símbol festiu que ve de temps molt reculats.

El manteniment del camp va a càrrec de persones ateses als serveis de salut mental d’Osonament que, d’aquesta manera, poden millorar les seves competències i habilitats, per tal d’incorporar-se al mercat laboral a mig o llarg termini.

Les plantes aromàtiques i arbustives són claus per millorar la biodiversitat urbana. Ofereixen aliment als insectes pol·linitzadors, en especial de les abelles silvestres, tan necessàries per a garantir la supervivència de la majoria de plantes del planeta.

Per altra banda, l’emplaçament se situa molt a prop de la capella de Sant Martí Xic, un fet que suma interès a la proposta i que permet donar a conèixer el patrimoni cultural de la ciutat. També es troba molt a prop del Puig dels Jueus, un espai de gran valor ecològic i peça clau de l’anella verda de la ciutat.

Dins l’estratègia de responsabilitat social corporativa d’Osonament, s’aposta per a desenvolupar accions de millora del medi ambient. En aquest sentit, des de fa uns anys, l’entitat calcula la petjada de carboni, compensa parcialment les seves emissions i està adherida al Programa d’Acords Voluntaris de l’Oficina Catalana de Canvi Climàtic. En aquesta línia, els treballs de manteniment del cultiu d’espígol són de zero emissions. Al ser un espai adjacent a les instal·lacions de l’entitat, no es generen emissions de mobilitat i, a més, es vol utilitzar maquinària que funciona amb bateria elèctrica.

La plantació de l’espígol s’ha portat a terme en 10 fileres separades 181 cm entre elles, i amb un marc de plantació de 50 cm entre plantes.

VEURE NOTICIA A EL9NOU

Comparteix:

Quant a l'autor

Areté administrator